Uppsala Rumble
Lördag 2 juli 2022, kl 17.00

KÖP BILJETT

Artister: Big Fish, Charta 77, The Dahmers, Borgerlig Begravning & Världen Brinner
Spelplats: Parksnäckan Uppsala
Datum: 2 juli 2022
Biljettpris: 350 sek + service
Dörrar: 17:00
På scen: 17:10
Slut: 23:00
Åldersgräns: 3 år

 

BIG FISH
Big Fish bildades av fyra femtonåringar i Uppsala 1988 som ett synth/industriband. De beskrevs redan i början av 90-talet som ett av Sveriges största undergroundband. De hade ett distinkt sound och en publikkontakt som gav dem en liten men hängiven skara fans över hela Sverige. Efter Vinyl-EPn “Hydrology” 1991 fick Big Fish skivkontrakt på Göteborgsbaserade Strontium Records och släppte den kritikerrosade debut-cdn “Vargavinter” 1992. Texterna var på svenska och influenser från både tyngre rock och svensk folkmusik hade blivit tydliga i bandets sound.
Efter EP:n ””Dans mot tiden”” 1993 gick bandet över till Sveriges vid tidpunkten största punkbolag Birdnest Records. Albumet ””Sånger ur sten”” spelades in 1994 i anrika Polarstudion i Stockholm och blev ytterligare ett genombrott och bandets mest sålda skiva. Efter en intensiv period av turnérande spelade bandet in albumet ””Andar i Halsen”” som produceras av Tom Waits trummis Michael Blair och gästades bland annat av Roland Keijser.

CHARTA 77
Sagan om Charta 77 började den 28 maj 1983. Bandet har sedan starten varit ett av Sveriges mest ihärdiga och uthålligaste band med begreppet D.I.Y (Do It Yourself) fastklistrade i pannan. Man har hunnit med ett 15 tal studioalbum ett antal singlar och eps samt turnerat i hela Europa.

MIMIKRY
Mimikry är ett av Sveriges populäraste och mest streamade rock -och punkakter med över 25 verksamma år i ryggen och mer än 1000 livespelningar på nacken. Bandet har över 120.000 unika Spotify-lyssnare per månad och människor över hela världen har streamat Mimikrys låtar mer än tjugo miljoner gånger.

THE DAHMERS
I ett tumult av punkenergi, klassisk rock och catchiga pop-melodier som sätter sig som en blodigel på hjärnan har The Dahmers formats. Ett Frankenstein´s monster som inte drar sig för att mixa sina vitt spridda influenser.

BORGERLIG BEGRAVNING
De tre punk kusinerna i borgerlig begravning har intagit scenen med storm! Med sin melodiösa snabba och kompromisslösa punk ger de all enregi dom har varje spelning. Men endast en EP och en singel släppta väntas en fullängdare av bandet på att släppas! För tredje året i rad intar de scenen på parksnäckan och Uppsala Rumble!

VÄRLDEN BRINNER
Världen Brinner albumdebuterade 2018 med ””Slцseri Av Tid”” som fick lysande recensioner, exempelvis sе listade Close-Up Magazine skivan som еrets bästa punkalbum.

OM PARKSNÄCKAN

Parksnäckan är en kommunal frilufts- och gästspelsscen som kulturnämnden ansvarar för. På uppdrag av kulturnämnden driver KLBR Live Entertainment AB sommarscenen med program för både vuxna och barn. I uppdraget ingår både att hyra ut scenen till intresserade föreningar och arrangörer och att arrangera egna program för att erbjuda ett brett sommarprogram som intresserar många olika människor.

KONTAKTA OSS

Adress:
KLBR Live Entertainment AB
BOX 1905
751 49 Uppsala

E-postadress:
info@klbrlive.com

 

Programmet presenteras i samarbete med KLBR Live, Candyrock, WDFA, Kulturrådet och Uppsala Kommun.

Cookie policy

SOCIALA MEDIER

 

Share This
X