Bra att veta


Vi på Parksnäckan strävar så klart efter att ditt besök hos oss ska bli det bästa tänkbara. Här nedan har vi sammanställt information som kan vara bra att känna till inför ditt besök.

Parksnäckan har ca 700 bänkplatser med ryggstöd och vid behov ytterligare 300 stolar som kan ställas ut. Utöver det finns det ca 300 ståplatser. Alla platser har en oöverträffad sikt eftersom scenen är byggd som en halvmåne och publikområdet är stor på bredden. En kommer alltså mycket nära artisten oavsett plats. Kom i tid så ökar du dina chanser att få sitta där du vill sitta. Publikkapaciteten är 1300 pers.

Förköp biljetter

Förköp ger garanterad sittplats om en kommer senast 45 minuter innan föreställning. Förköpsbiljetter säljs på tickster.se, Café Gula Villan i Stadsträdgården samt UNT-butiken på Uppsala Stadsteater. Och givetvis säljs biljetter till ordinarie pris vid ingång 45 minuter innan konsertstart. Vill du vara säker på att få en plats rekommenderar vi alltså förköp! En serviceavgift tillkommer på förköpsbiljetter. De flesta evenemang har en UNT+ rabatt som endast gäller vid förköp på UNT. Se UNTs webbplats för info.

Alkohol & Mat

Parksnäckan har en egen servering med mat, öl, vin & alkoholfri dryck. Där serveras maträtter samt enklare tilltugg som korv med bröd, fika, snacks etc. Hela Parksnäckan betraktas som serveringsområde! Att föra in drycker eller mat på serveringsområdet är EJ tillåtet. En får heller inte föra ut alkoholhaltiga drycker från serveringsområdet. Att langa alkohol till minderåriga är självklart förbjudet.

Insläpp

Har du förköpsbiljett sker insläpp 75 minuter innan konsertstart. Vill du köpa biljett vid entrén öppnar biljettkassan 45 minuter innan konsertstart.
Onumrerade platser.

Åldersgränser

Barn 3 till 12 år betalar halva ordinarie pris på kvällskonserterna. Barn 13 år eller äldre betalar fullt pris på kvälls-konserterna och får tillträde till området endast i sällskap av målsman eller annan vuxen med av målsman giltig fullmakt.

Entré / ingångar

Det finns två entréer in till Parksnäckan. Den närmast ån är den vi använder vid kvällsevenemang.

Tillgänglighet

Kontakta Kulturhjältarna 018-711411 om du har särskilda önskemål i samband med konserten. På plats finns värdar, vakter eller annan personal som du kan fråga. Vi har fri entré för medföljare/ledsagare, ledsagarbevis behövs. Inga speciella rullstolsbiljetter behöver köpas, de vanliga biljetterna gäller. Värdarna hänvisar till er plats. Vid sidan om bänkraderna finns det gott om plats för rullstol eller andra hjälpmedel. Det finns en RWC-toalett på Parksnäckan.

Inte tillåtet att …

Fotografering med blixt under pågående föreställning. Videofilmning av föreställningarna. Paraplyer då det skymmer bakomsittande! Något som däremot är väldigt mycket tillåtet är varma applåder!

Parkering

Här parkerar du lättast: Svandammen / Flustret, Studenternas IP, Kajen på andra sidan ån.

Klädsel

En sommarkväll på Parksnäckan kan vara alldeles underbar. Men som alla svenska somrar så kan det också blir lite kyligt, framförallt när solen gått ner. Då har vi filtar till utlåning. Om det skulle regna så finns det engångs regnponchos/capes att köpa. Notera dock att paraplyer är under inga omständigheter tillåtna.

Viktigt om barn

På Parksnäckan håller vi givetvis volymen inom lagens gränser men barns hörsel är som bekant känsligare än vuxnas. Därför tycker vi att småbarn alltid bör ha hörselkåpor och dom lite äldre öronproppar. Målsman ansvarar för att medföljande barn under 13 år använder någon form av hörselskydd inne på området. Öronproppar kan du köpa i Parksnäckans servering.

Försäljning

Vid serveringen kan du även handla regnponchos, öronproppar, myggservetter mm. Vi lånar dessutom ut filtar i begränsat antal om vädret tillåter.

Plankning

Plankning är ett brott mot svensk lag och bedöms som bedrägligt beteende som kan ge böter eller fängelse i upp till sex månader. Alla plankare kommer att doppas i tjära och fjädrar. Nej, vi skojar bara! Men vi kommer definitivt polisanmäla!

Var ligger parksnäckan?

Du hittar Parksnäckan i Stadsträdgården i Uppsala. Mittemellan Fyrisån, Flustret / Svandammen, Studenternas idrottsplats och Akademiska sjukhuset. Kan det bli mer Uppsala än så?

 

Ring oss
018-711 411