Bra att veta

Parksnäckan strävar efter att ditt besök ska bli det bästa tänkbara. Här nedan har vi sammanställt information som kan vara bra att känna till inför ditt besök.

Parksnäckan har ca 800 numrerade sittplatser. Utöver det finns det ca 400 ståplatser längst bak. Alla platser har bra sikt då arenan är formad som en solfjäder. 

När du köper din biljett väljer du plats. Kom i god tid för att undvika köer. Publikkapaciteten är 1200 pers.

VIKTIG INFORMATION ANGÅENDE VÄSKOR PÅ ALLMÄNNA SAMMANKOMSTER EFTER MYNDIGHETSBESLUT

Väskförbud på alla Kalibers evenemang gäller tillsvidare
Säkerheten på våra evenemang är alltid vår högsta prioritet. Med anledning av myndighetsbeslutet av väskförbud på större evenemang råder för närvarande förbud för alla typer av väskor och handväskor. På våra kommande evenemang tillåter vi tillsvidare inga typer av väskor, eller väskliknande föremål som du kan bära något i. Undantag kan ges på grund av medicinska skäl, medtag då läkarintyg och väskan i fråga kommer oavsett att kontrolleras. Kontrollera mailutskick noggrant samt info på respektive hemsida för vad som gäller för just ert evenemang.

På våra konserter på Parksnäckan får man inte ta med någon form av väska in på konsertområdet.
OBS! Det finns INTE möjlighet att hänga in sin väska på Parksnäckan.

Biljetter

Biljetter till Parksnäckans program säljs på tickster.com, samt vid entrén om det finns biljetter kvar. Vi rekommenderar förköp.

Vid inställd konsert återbetalas biljetten, men ej serviceavgiften. Serviceavgiften täcker kostnad och hantering för utställande av biljett, ev. återbetalning, support mm.

Insläpp

Parksnäckan öppnar 17:00 och konsertstart är 19:00 om inget annat anges på biljetten.

Entré

Entré sker via ingången mot Fyrisån.

Åldersgränser

KONSERTER
Är det åldersgräns på konserterna? Ja, det är 3-årsgräns, alla måste ha egen biljett. Är man yngre kommer man inte in och det gäller även spädbarn. Under 13 år så behövs sällskap av målsman eller annan vuxen på evenemanget.

KUL I PARKEN
Är det åldersgräns på Kul i Parken?
Nej, ingen åldersgräns, barn under tre år går in gratis om man sitter i förälders knä.

Konsertlängder

Det är olika beroende på vilken artist/kväll det är och det kan variera från 60-120 minuter, vi kan inte säga exakt i förväg och det kan finnas undantag från detta.

Maxtiden för evenemanget avses med exempelvis 19-23:00. Detta är inte tiden för scenframträdandet som normalt är mellan 60-120 minuter.
Föreställningar för de yngre är ofta kortare med ett scenframträdande på under 60 minuter.

Viktigt om barn

På Parksnäckan håller vi givetvis volymen inom lagens gränser men barns hörsel är som bekant känsligare än vuxnas. Därför tycker vi att småbarn alltid bör ha hörselkåpor och dom lite äldre öronproppar. Målsman ansvarar för att medföljande barn under 13 år använder någon form av hörselskydd inne på området. Öronproppar kan du köpa i Parksnäckans servering.

Husdjur

Husdjur får inte medföras in på Parksnäckan.

Tillgänglighet

Kontakta KLBR Live Entertainment AB om du har särskilda önskemål i samband med konserten. På plats finns värdar, vakter eller annan personal som du kan fråga. Vi har fri entré för medföljare/ledsagare som följer med rullstolsbunden, ledsagarbevis behövs. Inga speciella rullstolsbiljetter behöver köpas, de vanliga biljetterna gäller. Värdarna hänvisar till er plats. Vid sidan om bänkraderna finns det gott om plats för rullstol eller andra hjälpmedel. Det finns en RWC-toalett på Parksnäckan.

Mat & Dryck

Parksnäckan har en egen servering med mat, öl, vin & alkoholfri dryck. Där serveras maträtter samt enklare tilltugg och snacks. Hela Parksnäckan betraktas som serveringsområde. Att föra in drycker eller mat på serveringsområdet är ej tillåtet. Det är heller inte tillåtet att föra ut alkoholhaltiga drycker från serveringsområdet. Att langa alkohol till minderåriga är självklart förbjudet.

Försäljning

Vid serveringen kan du handla mat & dryck, regnponchos, öronproppar mm.

Klädsel

En sommarkväll på Parksnäckan kan vara alldeles underbar. Men som alla svenska somrar så kan det också blir lite kyligt, framförallt när solen gått ner. Om det skulle regna så finns det engångs regnponchos att köpa, notera dock att paraplyer inte är tillåtna.

Kvarglömda föremål

Kvarglömda föremål upphämtas mot beskrivning under programkvällar. Efter säsong förvaras ej föremål.

Parkering

Här parkerar du lättast: Parkeringshus på Sjukhusvägen, Svandammen / Flustret, Studenternas IP, Kajen på andra sidan ån.

PLANKNING

Plankning är ett brott mot svensk lag och bedöms som bedrägligt beteende som kan ge böter eller fängelse i upp till sex månader. Alla plankare kommer att doppas i tjära och fjädrar. Nej, vi skojar bara! Men vi kommer definitivt polisanmäla!

Vart ligger det?

Du hittar Parksnäckan i Stadsträdgården i Uppsala. Mittemellan Fyrisån, Flustret / Svandammen, Studenternas idrottsplats och Akademiska sjukhuset.

Foto/FIlm

Det är inte tillåtet att fotografera under en konsert utan tillstånd. Mobiltelefon får i regel medtagas in på spelplatsen men det betyder inte alltid att de får användas. Kameror och systemkameror med löstagbara objektiv får ej medtagas in.

Det är inte tillåtet att filma under en konsert utan tillstånd. Det brukar inte vara ett problem att filma med mobilen.

Det är inte tillåtet att spela in ljud och bild under en konsert. Lyssna alltid till personalens anvisningar då artisten kan ha särskilda önskemål!

Paraplyer

Att ha paraplyerna uppfällda inne på området är inte tillåtet då det skymmer sikten för bakomsittande.
Använd regnställ eller regnponchos istället. Något som däremot är väldigt mycket tillåtet är varma applåder!

Bilder

Fler bilder från tidigare år hittar du i vårt bildgalleri.

Partners

OM PARKSNÄCKAN

Parksnäckan är en kommunal frilufts- och gästspelsscen som kulturnämnden ansvarar för. På uppdrag av kulturnämnden driver KLBR Live Entertainment AB sommarscenen med program för både vuxna och barn. I uppdraget ingår både att hyra ut scenen till intresserade föreningar och arrangörer och att arrangera egna program för att erbjuda ett brett sommarprogram som intresserar många olika människor.

KONTAKTA OSS

Adress:
KLBR Live Entertainment AB
BOX 1905
751 49 Uppsala

E-postadress:
info@klbrlive.com

 

Programmet presenteras i samarbete med KLBR Live, Candyrock, WDFA, Kulturrådet och Uppsala Kommun.

Cookie policy

SOCIALA MEDIER

 

Share This
X