Bra att veta

Vi på Parksnäckan strävar så klart efter att ditt besök hos oss ska bli det bästa tänkbara. Här nedan har vi sammanställt information som kan vara bra att känna till inför ditt besök.

Parksnäckan har ca 700 bänkplatser med ryggstöd och vid behov ytterligare 300 stolar som kan ställas ut. Utöver det finns det ca 300 ståplatser. Alla platser har en oöverträffad sikt eftersom scenen är byggd som en halvmåne och publikområdet är stor på bredden. En kommer alltså mycket nära artisten oavsett plats. Kom i tid så ökar du dina chanser att få sitta där du vill sitta. Publikkapaciteten är 1300 pers.

Förköp biljetter

Förköp ger garanterad plats om man kommer senast 45 minuter innan föreställning. Förköpsbiljetter säljs på tickster.se, samt UNT-butiken på Kungsgatan. Och givetvis säljs biljetter till ordinarie pris vid ingång 45 minuter innan konsertstart. Vill du vara säker på att få en plats rekommenderar vi alltså förköp! 

Insläpp

Har du förköpsbiljett sker insläpp 75 minuter innan konsertstart. Vill du köpa biljett vid entrén öppnar biljettkassan 45 minuter innan konsertstart. Platserna är onumrerade.

Entré / Ingångar

Det finns två entréer in till Parksnäckan. Den närmast ån är den vi använder vid kvällsevenemang. Vid barnprogram används även entré närmast parken och Café Gula Villan.

Åldersgränser

Den lägsta åldersgränsen för inträde på Parksnäckan är 3 år. Barn 3 till 12 år betalar halva ordinarie pris på vissa av kvällskonserterna. Barn 13 år eller äldre betalar fullt pris på kvällskonserterna och får tillträde till området endast i sällskap av målsman eller annan vuxen med av målsman giltig fullmakt.

Viktigt om barn

På Parksnäckan håller vi givetvis volymen inom lagens gränser men barns hörsel är som bekant känsligare än vuxnas. Därför tycker vi att småbarn alltid bör ha hörselkåpor och dom lite äldre öronproppar. Målsman ansvarar för att medföljande barn under 13 år använder någon form av hörselskydd inne på området. Öronproppar kan du köpa i Parksnäckans servering.

Tillgänglighet

Kontakta Parknöje i Uppsala 018-100065 om du har särskilda önskemål i samband med konserten. På plats finns värdar, vakter eller annan personal som du kan fråga. Vi har fri entré för medföljare/ledsagare, ledsagarbevis behövs. Inga speciella rullstolsbiljetter behöver köpas, de vanliga biljetterna gäller. Värdarna hänvisar till er plats. Vid sidan om bänkraderna finns det gott om plats för rullstol eller andra hjälpmedel. Det finns en RWC-toalett på Parksnäckan.

Mat & Dryck

Parksnäckan har en egen servering med mat, öl, vin & alkoholfri dryck. Där serveras maträtter samt enklare tilltugg som korv med bröd, fika, snacks etc. Hela Parksnäckan betraktas som serveringsområde! Att föra in drycker eller mat på serveringsområdet är EJ tillåtet. Det är heller inte tillåtet att föra ut alkoholhaltiga drycker från serveringsområdet. Att langa alkohol till minderåriga är självklart förbjudet.

Försäljning

Vid serveringen kan du handla mat & dryck, regnponchos, öronproppar mm. Vi lånar dessutom ut filtar i begränsat antal (finns vid scenen).

Klädsel

En sommarkväll på Parksnäckan kan vara alldeles underbar. Men som alla svenska somrar så kan det också blir lite kyligt, framförallt när solen gått ner. Då har vi filtar till utlåning. Om det skulle regna så finns det engångs regnponchos att köpa, notera dock att paraplyer inte är tillåtna.

Parkering

Här parkerar du lättast: Parkeringshus på Sjukhusvägen, Svandammen / Flustret, Studenternas IP, Kajen på andra sidan ån.

PLANKNING

Plankning är ett brott mot svensk lag och bedöms som bedrägligt beteende som kan ge böter eller fängelse i upp till sex månader. Alla plankare kommer att doppas i tjära och fjädrar. Nej, vi skojar bara! Men vi kommer definitivt polisanmäla!

Vart ligger det?

Parksnäckan

Du hittar Parksnäckan i Stadsträdgården i Uppsala. Mittemellan Fyrisån, Flustret / Svandammen, Studenternas idrottsplats och Akademiska sjukhuset. Kan det bli mer Uppsala än så?

Foto/FIlm

Fotografering med blixt under pågående föreställning är inte tillåtet. Observera även att det kan förekomma fotoförbud med systemkamera under vissa föreställningar. Videofilmning av föreställningarna är inte heller tillåtet. 

Paraplyer

Att ha paraplyerna uppfällda inne på området är inte tillåtet då det skymmer sikten för bakomsittande! Använd regnställ eller regnponchos istället. Något som däremot är väldigt mycket tillåtet är varma applåder!

Bilder

Fler bilder från tidigare år hittar du i vårt bildgalleri.

OM PARKSNÄCKAN

Parksnäckan är en kommunal frilufts- och gästspelsscen som kulturnämnden ansvarar för. På uppdrag av kulturnämnden driver Parknöje i Uppsala AB sommarscenen med program för både vuxna och barn. I uppdraget ingår både att hyra ut scenen till intresserade föreningar och arrangörer och att arrangera egna program för att erbjuda ett brett sommarprogram som intresserar många olika människor.

KONTAKTA OSS

Adress:
Parknöje i Uppsala AB
Eklundshovsvägen 1G
752 37 UPPSALA

E-postadress:
info@parksnackan.se

 

SOCIALA MEDIER

 

Share This
X