TIMBUKTU & RAKIEM WALKER PROJECT
Tisdag 9 juli 2024, kl 19.00

KÖP BILJETT

Spelplats: Parksnäckan Uppsala
Datum: 9 juli 2024
Biljettpris: 495 sek + service
Dörrar: 17:00
På scen: 19:00
Slut: 21:00
Åldersgräns: 3 år

Sommaren 2024 bjuder vi på en once in a lifetime upplevelse! Till utvalda konserter så kommer Jason uppträda med 7-mannabandet Rakiem Walker Project från Harlem, New York, och de har också med sig artisten GLRYA på backup vocals.

De som har sett den engelska versionen av Timbuktus föreställning ”A Drop of Midnight” har redan fått stifta bekantskap med den magi som RWP skapar på scen och i ett renodlat konsertsammanhang så är energin Timbuktu och RWP utstrålar något som knappt går att härleda till den här världen!

Deras gemensamma historia börjar på Marcus Samuelssons Red Rooster i Harlem. Jason bodde hos Marcus när han skrev ”En Droppe Midnatt” och Rakiem var Musical Director på Rooster på den tiden. Varje gång dom uppträdde så kokade hela stället, Jason blev helt knockad och för varje gång han kom tillbaka så började han spendera lika mycket tid med dom på scenen som han gjorde i publiken. Resten, as they say, är historia. Rakiem har varit delaktig i att skapa En Droppe Midnatt föreställningen ihop med Jason och Erik Hjärpe sen dag ett och när de väl började dela scener ihop så har dom hänfört publiken i vilket rum det än har varit. Utöver Red Rooster har RWP bl a haft residencies på Dumbo House i Brooklyn (Soho House), The Seville och på legendariska Gurney’s i Montauk.

Rakiem Walker är saxofonist, bandledare och musical director född i Brooklyn och uppväxt i Harlem och The Bronx. Han började spela sax när han var 14 och har samarbetat med RZA, Wu Tang, DJ Premier, turnerat med Nina Simones dotter Lisa Simone Kelly, uppträtt vid de Olympiska Spelen 1996 och 2000 och haft en feature i filmen ”Friends with Benefits”. RWP är YouTube chefen Lyor Cohens absolut favoritband och han har bokat dom till en massa event. De har också uppträtt på event för Linked In, JP Morgan Chase, Rockefeller familjen, Macy’s, Master Card, Gucci, Hilfiger och oräkneliga andra brands. Och oavsett sammanhang lämnar dom varje gång en publik bakom sig som BARA vill ha mer. 

GLRYA som är leadsångare i RWP är i startfasen av att bygga sin egen karriär, har delat scener med bl a Rihanna, Jennifer Hudson, Deborah Cox och Patti LaBelle. Hon har en otrolig röst, matchad endast av hennes otroliga energi och hennes performance lyfter framträdandet ytterligare en nivå!

Sommaren 2024 blir första gången någonsin Timbuktu, RWP och GLRYA framför ett renodlat Timbuktu set. Förbered er på en helt otrolig konsertupplevelse som inte kommer lämna någon oberörd (eller stillastående).

Facebook
https://www.facebook.com/TimbuktuOfficial
https://www.facebook.com/rakiemwalkerproject

Instagram
https://www.instagram.com/jasontmbk/
https://www.instagram.com/therakiemwalkerproject/

Spotify
https://open.spotify.com/artist/4bOG1sx3QHFbOUVLNmMpPe?si=0Gx1rLvZTPG-agQhCUYw_w
https://open.spotify.com/artist/3vS4c17951ljkjSLJjzebW?si=drTgc5uTT5q4wZqJJIW-jA

Information

Parksnäckan strävar efter att ditt besök ska bli det bästa tänkbara. Här nedan har vi sammanställt information som kan vara bra att känna till inför ditt besök. Parksnäckan har ca 800 numrerade sittplatser. Utöver det finns det ca 400 ståplatser längst bak. Alla platser har bra sikt då arenan är formad som en solfjäder. När du köper din biljett väljer du plats. Kom i god tid för att undvika köer. Publikkapaciteten är 1200 pers.

Entré
Entré sker via ingången mot Fyrisån.

Foto/film
Det är inte tillåtet att fotografera under en konsert utan tillstånd. Mobiltelefon får i regel medtagas in på spelplatsen men det betyder inte alltid att de får användas. Kameror och systemkameror med löstagbara objektiv får ej medtagas in.

Det är inte tillåtet att filma under en konsert utan tillstånd. Det brukar inte vara ett problem att filma med mobilen.

Det är inte tillåtet att spela in ljud och bild under en konsert. Lyssna alltid till personalens anvisningar då artisten kan ha särskilda önskemål!

Väderlek
Parksnäckan är en utomhus-scen, konserterna och föreställningarna genomförs oavsett regnväder. Endast i fall av extremt väder som exempelvis kraftig åska ställs evenemang eller flyttas. Senaste informationen finns under respektive evenemang och i våra sociala medier.

Paraplyer
Paraplyer är inte tillåtna på området. Använd regnställ eller regnponchos istället. Något som däremot är väldigt mycket tillåtet är varma applåder! Vi genomför konserter även vid regn.

Mat och dryck
Parksnäckan har en egen servering med mat, öl, vin & alkoholfri dryck. Där serveras maträtter samt enklare tilltugg och snacks. Hela Parksnäckan betraktas som serveringsområde. Att föra in drycker eller mat på serveringsområdet är ej tillåtet. Det är heller inte tillåtet att föra ut alkoholhaltiga drycker från serveringsområdet. Att langa alkohol till minderåriga är självklart förbjudet.

Husdjur
Husdjur får inte medföras in på Parksnäckan.

Vart ligger Parksnäckan?
Du hittar Parksnäckan i Stadsträdgården i Uppsala. Mittemellan Fyrisån, Flustret / Svandammen, Studenternas idrottsplats och Akademiska sjukhuset.

Åldersgränser - KONSERTER
Är det åldersgräns på konserterna? Ja, det är 3-årsgräns, alla måste ha egen biljett. Är man yngre kommer man inte in och det gäller även spädbarn. Är man under 13 år behöver man gå i sällskap med målsman/vuxen.

Åldersgränser - KUL I PARKEN
Är det åldersgräns på Kul i Parken?
Nej, ingen åldersgräns, barn under tre år går in gratis om man sitter i förälders knä.

Generellt om konsertlängder
Det är olika beroende på vilken artist/kväll det är och det kan variera från 60-120 minuter, vi kan inte säga exakt i förväg och det kan finnas undantag från detta. Maxtiden för evenemanget avses med exempelvis 19-23:00. Detta är inte tiden för scenframträdandet som normalt är mellan 60-120 minuter.
Föreställningar för de yngre är ofta kortare med ett scenframträdande på under 60 minuter.

Kvarglömda föremål
Kvarglömda föremål upphämtas mot beskrivning under programkvällar. Efter säsong förvaras ej föremål.

Biljetter vid inställd konsert
Vid inställd konsert återbetalas biljetten, men ej serviceavgiften. Serviceavgiften täcker kostnad och hantering för utställande av biljett, ev. återbetalning, support mm.

» Mer saker som är bra att veta inför ditt besök hittar du här.

OM PARKSNÄCKAN

Parksnäckan är en kommunal frilufts- och gästspelsscen som kulturnämnden ansvarar för. På uppdrag av kulturnämnden driver KLBR Live Entertainment AB sommarscenen med program för både vuxna och barn. I uppdraget ingår både att hyra ut scenen till intresserade föreningar och arrangörer och att arrangera egna program för att erbjuda ett brett sommarprogram som intresserar många olika människor.

KONTAKTA OSS

Adress:
KLBR Live Entertainment AB
BOX 1905
751 49 Uppsala

E-postadress:
info@klbrlive.com

 

Programmet presenteras i samarbete med KLBR Live, Candyrock, WDFA, Kulturrådet och Uppsala Kommun.

Cookie policy

SOCIALA MEDIER

 

Share This
X