SUMMERTIME
– UPPSALA JAZZ DAY
Söndag 12 juni 2022, kl 19.00

KÖP BILJETT

Spelplats: Parksnäckan Uppsala
Datum: 12 juni 2022
Biljettpris: 395 sek + service
Dörrar: 17:00
På scen: 19:00
Slut: 22:00
Åldersgräns: 3 år

Martin Sjöstedt, en av svensk jazz klarast lysande stjärnor, har samlat några av Sveriges absolut mest välkända artister i Parksnäckan för att gemensamt hylla jazzen. Tillsammans med sitt band, WALK TALL, kommer han att bjuda på en resa genom jazzens mångfacetterade och varierande stilar.

Förbered dig på en sommarkväll i jazzens tecken med många överraskningar och nya möten!

VIKTORIA TOLSTOY
Viktoria startade sin karriär i Uppsala på Katalins Pub 19 i början 90-talet. Sedan dess har hennes röst och karisma fångat lyssnare över hela världen och hon tillhör numera en av de största jazzartisterna i Europa.

IDA SAND
Hon har soul, blues och gospel i blodet. Sångerskan och pianisten Ida Sand förälskade sig tidigt i den amerikanska soulen och artister som Stevie Wonder och Aretha Franklin. Från samarbeten med alla tänkbara kända artister i Sverige står hon nu på egna ben och en lysande solokarriär i Europa med 6 skivor i bagaget.

NIKLAS GABRIELSSON LIND
Få besitter så många talanger som sångaren, trummisen, gitarristen och låtskrivaren Niklas Gabrielsson Lind. Förutom att ha samarbetat med hela Sveriges artistelit är han också en av de bästa manliga jazzsångare landet skådat .

KARIN HAMMAR
Tjejen från Boden som med sin trombon övertygat en internationell kritikerkår. Karin Hammar har aldrig varit rädd för att prova nya uttryck och rör med lätthet mellan jazz, klassiskt och brasiliansk musik.

ERIK SÖDERLIND
Gitarristen Erik Söderlind representerar en ny generation av unga jazzmusiker som kan ses på de svenska och internationella jazzscenerna. Hans unika spelstil och improvisationsförmåga gör honom till en av de mest karismatiska och uttrycksfulla svenska jazzgitarristerna någonsin.

WALK TALL
Jazzmusikern Martin Sjöstedt har under de senaste åren gjort sig ett stort namn på den internationella jazzen som en unik multibegåvning, Många känner honom som pianist, andra som basist, eller varför inte saxofonist? Inte nog med det, dyker han allt oftare upp som arrangör och kompositör för några av Europas bästa storband.

Med det nyskapade bandet Walk Tall återvänder han till det som utgör grunden för hela all hans musik.

feat. Karl Olandersson & Per “Ruskträsk” Johansson
Martin Sjöstedt, kontrabas & piano
Per “Ruskträsk” Johansson, saxofon
Karl Olandersson, trumpet
Leo Lindberg, piano & orgel
Moussa Fadera, trummor

OM PARKSNÄCKAN

Parksnäckan är en kommunal frilufts- och gästspelsscen som kulturnämnden ansvarar för. På uppdrag av kulturnämnden driver KLBR Live Entertainment AB sommarscenen med program för både vuxna och barn. I uppdraget ingår både att hyra ut scenen till intresserade föreningar och arrangörer och att arrangera egna program för att erbjuda ett brett sommarprogram som intresserar många olika människor.

KONTAKTA OSS

Adress:
KLBR Live Entertainment AB
BOX 1905
751 49 Uppsala

E-postadress:
info@klbrlive.com

 

Programmet presenteras i samarbete med KLBR Live, Candyrock, WDFA, Kulturrådet och Uppsala Kommun.

Cookie policy

SOCIALA MEDIER

 

Share This
X