Summertime – Jazz i parksnäckan
Söndag 11 juni 2023, kl 19.00

KÖP BILJETT

Artister: Peter Asplund, Claire Martin, Martin Sjöstedt & Stockholm Jazz Orchestra,
Emmalisa Hallander & William Nilsson

Spelplats: Parksnäckan Uppsala
Datum: 11 juni 2023
Biljettpris: 395 sek + service
Dörrar: 17:00
På scen: 19:00
Slut: 22:00
Åldersgräns: 3 år

Förra årets bjöd Martin Sjöstedt och hans band Walk Tall på en magisk sommarkonsert i jazzens tecken med bland gästartisterna Ida Sand, Viktoria Tolstoy och Niklas Gabrielsson. Nu återkommer till Parksnäckan men den gången har Martin samlat inte mindre än 16 av landets allra mest meriterade jazzmusiker i form av Stockholm Jazz Orchestra. Konserten kommer bjuda allt från melodier ur American Songbook till helt nya arrangemang skrivna just för den här kvällen.

Inbjudna gäster för kvällen är sångerskan Claire Martin från London och trumpetaren och sångaren Peter Asplund. Vi kommer även få möta en unga supertalanger – sångerska Emmalisa Hallander och uppsala gitarristen William Nilsson.

CLAIRE MARTIN
Hon brukar kallats Englands Queen of Jazz. Med 20 skivor i eget namn och turnéer och konserter över hela världen är det inte konstigt den amerikanska tidningen Jazz Times har listat Claire Martin som en världens fem bästa jazzsångerskor.

PETER ASPLUND
Peter Asplund är inte bara en av Europas mest framstående trumpetare. Han har dessutom på senare år tagit hela jazzsverige med storm som jazzsångare i Frank Sinatras och Mel Tormés swingmättade fotspår.

EMMALISA HALLANDER
Emmalisa Hallander är en vokalist, kompositör och textförfattare som tar sig ann
jazztraditionen med värme och autenticitet.

WILLIAM NILSSON (gitarr)
Uppsala nya gitarrstjärna för första gången på Parksnäckans scen. Uppväxt i Gamla Uppsala för att senare flytta till Stockholm och Kungl.

STOCKHOLM JAZZ ORCHESTRA
Stockholm Jazz Orchestra är ett storbandskollektiv som samlar de allra främsta solisterna i Sverige.

Martin Sjöstedt (piano)
Jazzmusikern Martin Sjöstedt har under de senaste åren gjort sig ett stort namn på den internationella jazzen som en unik multibegåvning, Uppväxt i Gamla Uppsala är han ytterligare en produkt av Uppsalas rika musikscen.

Niklas Fernqvist (bas)
Ytterligare ett bevis på att staden Uppsala fortsätter att leverera basister i världsklass. Isabella Lundgren, Lisa Nilsson, Ellen Andersson, Joel Lyssarides listan kan göras lång med artister där du hittar Niklas bakom basen.

Johan Löfcrantz Ramsay (trummor)
Han har under de senaste 20 åren utan konkurrens varit den mest anlitade jazztrummisen i Sverige. Hans kvicka och energiska spelstil gör att alla vill honom med bakom trummorna oavsett genre.

Fredrik Noren (trumpet)
Fredrik startade SJO 1984 och bandet firar 40 år 2024. Förutom att ha lett SJO har Fredrik frilansat som trumpetare på många olika scener och jobbar numera som jazzproducent på Musik Västernorrland, Stockholms Konserthus.

Karl Olandersson (trumpet)
Du återfinner honom turnerande land och rike runt med grupper såsom Stockholm Swing Allstars, Uppsalabaserade Beat Function, Trinity (med Andreas Hellqvist) med många fler.

Nils Janson (trumpet)
Trumpetaren från Sandviken som utan med enkelhet rör sig mellan olika genrer. Från världsturnéer med svenska Mando Diao och Stiftelsen till sin egen kritikerrosade kvartett.

Magnus Broo (trumpet)
Magnus Broo är den alltid spelglada och energiladdade trumpetaren som dyker upp i de mest varierade jazzsammanhang.

Peter Dahlgren (trombon)
Super-trombonisten från Småland som man numera hittar i Danska Radions Storband. Aktuell med sin debutskiva “Unicorns First” som kom ut 2022.

Karin Hammar (trombon)
Karin Hammar är vid sidan av Nils Landgren Sveriges ledande jazztrombonist. Hon har spelat med några av jazzens stora som Bob Brookmeyer och Carla Bley.

Hannes Junestav (trombon)
Hannes Junestav är ytterligare ett bevis på att Uppsalas jazzliv lever i allra högsta grad. Uppväxt i Svartbäcken har tillsammans med Erik Tengholm, Oscar Johansson Werre och Emil Ingmar återigen satt Uppsala på kartan som en jazzstad.

Anders Viborg (bastrombon)
En av bandets ursprungliga medlemmar som också har en internationell karriär som tidigare medlem i James Last Orkester, Bob Brookmeyers Europeiska storband.

Johan Christoffersson (altsaxofon, flöjt)
Medlem i Erik Tengholms Kvintett som nyligen släppte sitt debutalbum “Stories from the club”. Johan är också en av de mest anlitade lead-saxofonisterna i landet.

Fredrik Kronkvist (altsaxofon, flöjt)
Fredriks saxofonspel har fått stor internationell uppmärksamhet. Med 20 skivor i eget namn och många samarbeten med namn som Jason Marsalis, Jeff Tain Watts och Aaron Goldberg.

Karl-Martin Almqvist (tenorsaxofon, klarinett)
Den storslagna saxofonisten Karl-Martin, bördig från Karlstad, har flertalet plattor i sitt namn och medverkat på ännu fler.

Andreas Gidlund (tenorsaxofon, klarinett, flöjt)
Andreas Gidlund debuterade 2003 med albumet Mandraki Beach med Andreas Gidlund Kvartett. Debuten blev uppmärksammad och etablerade gruppen på den svenska jazzscenen.

Fredrik Lindborg (barytonsaxofon och basklarinett)
Tenor- och barytonsaxofonist uppvuxen i Fisksätra. Fredrik är en solist och bandledare och har spelat in flera egna skivor och medverkat på många andra. Han behärskar inte enbart sina huvudinstrument utan även på sopransax, altsax, klarinett och basklarinett.

Information

Parksnäckan strävar efter att ditt besök ska bli det bästa tänkbara. Här nedan har vi sammanställt information som kan vara bra att känna till inför ditt besök. Parksnäckan har ca 800 numrerade sittplatser. Utöver det finns det ca 400 ståplatser längst bak. Alla platser har bra sikt då arenan är formad som en solfjäder. När du köper din biljett väljer du plats. Kom i god tid för att undvika köer. Publikkapaciteten är 1200 pers.

VIKTIG INFORMATION ANGÅENDE VÄSKOR PÅ ALLMÄNNA SAMMANKOMSTER EFTER MYNDIGHETSBESLUT

Väskförbud på alla Kalibers evenemang gäller tillsvidare
Säkerheten på våra evenemang är alltid vår högsta prioritet. Med anledning av myndighetsbeslutet av väskförbud på större evenemang råder för närvarande förbud för alla typer av väskor och handväskor. På våra kommande evenemang tillåter vi tillsvidare inga typer av väskor, eller väskliknande föremål som du kan bära något i. Undantag kan ges på grund av medicinska skäl, medtag då läkarintyg och väskan i fråga kommer oavsett att kontrolleras. Kontrollera mailutskick noggrant samt info på respektive hemsida för vad som gäller för just ert evenemang.

På våra konserter på Parksnäckan får man inte ta med någon form av väska in på konsertområdet.
OBS! Det finns INTE möjlighet att hänga in sin väska på Parksnäckan.

Entré
Entré sker via ingången mot Fyrisån.

Foto/film
Det är inte tillåtet att fotografera under en konsert utan tillstånd. Mobiltelefon får i regel medtagas in på spelplatsen men det betyder inte alltid att de får användas. Kameror och systemkameror med löstagbara objektiv får ej medtagas in.

Det är inte tillåtet att filma under en konsert utan tillstånd. Det brukar inte vara ett problem att filma med mobilen.

Det är inte tillåtet att spela in ljud och bild under en konsert. Lyssna alltid till personalens anvisningar då artisten kan ha särskilda önskemål!

Väderlek
Parksnäckan är en utomhus-scen, konserterna och föreställningarna genomförs oavsett regnväder. Endast i fall av extremt väder som exempelvis kraftig åska ställs evenemang eller flyttas. Senaste informationen finns under respektive evenemang och i våra sociala medier.

Paraplyer
Paraplyer är inte tillåtna på området. Använd regnställ eller regnponchos istället. Något som däremot är väldigt mycket tillåtet är varma applåder! Vi genomför konserter även vid regn.

Mat och dryck
Parksnäckan har en egen servering med mat, öl, vin & alkoholfri dryck. Där serveras maträtter samt enklare tilltugg och snacks. Hela Parksnäckan betraktas som serveringsområde. Att föra in drycker eller mat på serveringsområdet är ej tillåtet. Det är heller inte tillåtet att föra ut alkoholhaltiga drycker från serveringsområdet. Att langa alkohol till minderåriga är självklart förbjudet.

Husdjur
Husdjur får inte medföras in på Parksnäckan.

Vart ligger Parksnäckan?
Du hittar Parksnäckan i Stadsträdgården i Uppsala. Mittemellan Fyrisån, Flustret / Svandammen, Studenternas idrottsplats och Akademiska sjukhuset.

Åldersgränser - KONSERTER
Är det åldersgräns på konserterna? Ja, det är 3-årsgräns, alla måste ha egen biljett. Är man yngre kommer man inte in och det gäller även spädbarn. Är man under 13 år behöver man gå i sällskap med målsman/vuxen.

Åldersgränser - KUL I PARKEN
Är det åldersgräns på Kul i Parken?
Nej, ingen åldersgräns, barn under tre år går in gratis om man sitter i förälders knä.

Generellt om konsertlängder
Det är olika beroende på vilken artist/kväll det är och det kan variera från 60-120 minuter, vi kan inte säga exakt i förväg och det kan finnas undantag från detta. Maxtiden för evenemanget avses med exempelvis 19-23:00. Detta är inte tiden för scenframträdandet som normalt är mellan 60-120 minuter.
Föreställningar för de yngre är ofta kortare med ett scenframträdande på under 60 minuter.

Kvarglömda föremål
Kvarglömda föremål upphämtas mot beskrivning under programkvällar. Efter säsong förvaras ej föremål.

Biljetter vid inställd konsert
Vid inställd konsert återbetalas biljetten, men ej serviceavgiften. Serviceavgiften täcker kostnad och hantering för utställande av biljett, ev. återbetalning, support mm.

» Mer saker som är bra att veta inför ditt besök hittar du här.

OM PARKSNÄCKAN

Parksnäckan är en kommunal frilufts- och gästspelsscen som kulturnämnden ansvarar för. På uppdrag av kulturnämnden driver KLBR Live Entertainment AB sommarscenen med program för både vuxna och barn. I uppdraget ingår både att hyra ut scenen till intresserade föreningar och arrangörer och att arrangera egna program för att erbjuda ett brett sommarprogram som intresserar många olika människor.

KONTAKTA OSS

Adress:
KLBR Live Entertainment AB
BOX 1905
751 49 Uppsala

E-postadress:
info@klbrlive.com

 

Programmet presenteras i samarbete med KLBR Live, Candyrock, WDFA, Kulturrådet och Uppsala Kommun.

Cookie policy

SOCIALA MEDIER

 

Share This
X