Lisa Ekdahl
Onsdag 13 Juli 2022, kl 19.00

KÖP BILJETT

Spelplats: Parksnäckan Uppsala
Datum: 13 juli 2022
Biljettpris: 495 sek + service
Dörrar: 17:00
På scen: 19:00
Slut: 23:00
Åldersgräns: 3 år (Gäller ALLA under tre år inklusive spädbarn)

LISA EKDAHL PÅ SVERIGETURNÉ I SOMMAR

Lisa Ekdahl är en av Sveriges mest folkkära och mytomspunna artist och hiten “Vem Vet” räknas tveklöst som en av vår tids största klassiker. Sedan det stora genombrottet har den musikaliska framgångssagan fortsatt, både på svenska och engelska. I sommar tar sångerskan och låtskrivaren Lisa Ekdahl med sig sin låtskatt på Sverigeturné. 

Biljettsläpp onsdag 16 mars kl 10.00 via Livenation.se

Som 19-åring uppträdde en då nyinflyttad Lisa Ekdahl på jazzklubbar runt om i Stockholm tillsammans med Peter Nordahl Trio. Sedan dess har den musikaliska framgångssagan fortsatt, både på svenska och engelska. Lisa Ekdahl har hunnit släppa åtta album i eget namn och ytterligare två i samarbete med Peter Nordahl Trio. Den senaste fullängdaren “GRAND SONGS” kom 2021 och innehåller tolkningar av personliga favoritlåtar av bland annat Diana Ross, Bob Dylan och Billie Eilish. Lisa Ekdahl och albumet ”GRAND SONGS” är även nominerad till en grammis i år för bästa jazzmusik.

Genombrottet som soloartist kom 1994 i samband med det självbetitlade debutalbumet och den numer kultförklarade singeln “Vem Vet”. Som över en natt tog Lisa Ekdahl Sverige med storm. Den lekfulla blandningen av svensk visa, jazz och populärmusik skapade svallvågor långt utanför Sveriges gränser. Lisa Ekdahls karaktäristiska röst – skör men egensinnig – var här för att stanna.

Facebook
Lisa Ekdahl: https://www.facebook.com/ekdahllisa

Instagram
Lisa Ekdahl: https://www.instagram.com/ekdahllisa/

Spotify
Lisa Ekdahl: https://open.spotify.com/artist/4SJSGUVZ04tezaGrxc96EE?si=lYC2VOrNSVqwMS20yRbBrg

 

OM PARKSNÄCKAN

Parksnäckan är en kommunal frilufts- och gästspelsscen som kulturnämnden ansvarar för. På uppdrag av kulturnämnden driver KLBR Live Entertainment AB sommarscenen med program för både vuxna och barn. I uppdraget ingår både att hyra ut scenen till intresserade föreningar och arrangörer och att arrangera egna program för att erbjuda ett brett sommarprogram som intresserar många olika människor.

KONTAKTA OSS

Adress:
KLBR Live Entertainment AB
BOX 1905
751 49 Uppsala

E-postadress:
info@klbrlive.com

 

Programmet presenteras i samarbete med KLBR Live, Candyrock, WDFA, Kulturrådet och Uppsala Kommun.

Cookie policy

SOCIALA MEDIER

 

Share This
X