Atomic Swing
Torsdag 26 augusti 2021, kl 19.00

KÖP BILJETT

Parksnäckan presenterar stolt Atomic Swing torsdag den 26 augusti.

Datum och tid: torsdag 26 augusti, kl 19.00
Spelplats:
Parksnäckan, Uppsala
Biljettpris Förköp: 450 kr + service
Dörrarna öppnar: 17.30
Konsertstart: 19.00
Åldersgräns: ingen

Under början av 90-talet startade Niclas Frisk ett musikaliskt kraftverk som skulle bli känt världen över som Atomic Swing. Bandet bröt ny mark och ritade om den svenska musikkartan, gränserna mellan alternativ rock, bossanova och vanlig rak pop hade plötsligt suddats ut och en helt ny genre hade skapats – the Atomic Swing. Med numera kultförklarade album som ”A Car Crash in the Blue” och ”Bossanova Swap Meet” skrev de för all framtid in sig i den svenska musikhistorien.

Under senare år har Niclas Frisk återigen axlat rollen som frontperson i bandet och släppt flertalet singlar, samt turnerat runt om i Sverige. Musiken kan härleda sina rötter till till den unika blandning som satte Atomic Swing på kartan, men har även utvecklats i form av influenser från 1700-talet, där såväl cembalo som cello har en given plats i ljudbilden.

Facebook
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063642433934

Spotify
https://open.spotify.com/artist/7BJ4OeS4NgyI4M87ZijwBI?si=qKP6QymrQaaTcY1geq_bjA&dl_branch=1

 

OM PARKSNÄCKAN

Parksnäckan är en kommunal frilufts- och gästspelsscen som kulturnämnden ansvarar för. På uppdrag av kulturnämnden driver KLBR Live Entertainment AB sommarscenen med program för både vuxna och barn. I uppdraget ingår både att hyra ut scenen till intresserade föreningar och arrangörer och att arrangera egna program för att erbjuda ett brett sommarprogram som intresserar många olika människor.

KONTAKTA OSS

Adress:
KLBR Live Entertainment AB
BOX 1905
751 49 Uppsala

E-postadress:
info@klbrlive.com

 

Programmet presenteras i samarbete med KLBR Live, Candyrock, WDFA, Kulturrådet och Uppsala Kommun.

Cookie policy

SOCIALA MEDIER

 

Share This
X