ELVIS I PARKSNÄCKAN 20 ÅR!
Onsdag 17 augusti 2022, kl 19.00

KÖP BILJETT

Datum: 17 augusti 2022
Dörrar: 17:00
På scen: 19:00
Slut: 22:00
Spelplats: Parksnäckan Uppsala
Biljettpris: 20 sek + service
Biljettpris: 120 sek + service + CD The King vol.11
Biljettpris: 200 sek + service + CD The King vol.11+12
Åldersgräns: ingen

Kent Wennman med fullt band
Konferencier: Jacke Sjödin
Gästartister: Afro Choir och Anders Widmark + Hemliga gäster

År 2002 genomfördes den första Elvis i Parksnäckan, en konsert som från början var tänkt att framföras endast en gång men som sedan växte till en musikalisk resa som år 2022 pågått i 20 år. Hundratals konserter och hela 12 skivor har givits ut (varav två ges ut i år) och det är väl ingen tvekan om att detta är ett ”Labour of love”. Och det måste vi fira! Och vi firar med en stor gala på Parksnäckan 17 augusti. På scen: Kent Wennman med fullt band inkl Hammondorgel och Piano. Konferencier: Jacke Sjödin, Gästartister: Anders Widmark och Afro Choir. Dessutom gästas galaföreställningen av en hemlig artist. Vi lovar att den hemliga gästartisten kommer att få er att se dubbelt, ja kanske trippelt! Och nu till det bästa av allt. Biljettpriset blir samma pris som då, vid premiären 2002. Och då var biljettpriset 20 kr! Ja, du läste rätt. Årets ”Elvis i Parksnäckan” kostar endast 20 kr (plus serviceavgift) så säkra din biljett redan nu.

Kent firar dessutom hela året med att ge två minialbum ”Associated with the King vol. 11 och 12. På dessa två album har Kent valt ut sina absoluta favoriter ur Elvis enorma låtskatt. Det kanske inte är de mest välkända Elvislåtarna men de visar definitivt på Elvis enorma bredd och Kents musikaliska arrangemang gör att man ”upptäcker” låtarna och blir nyfiken på Elvis versioner. Gästmusiker på skivorna är bland annat Anders Widmark, Andreas Hellkvist, Ulf Holmberg, Emil Ernebro, Elin Luffar Lo Öberg samt Sjöströmska kvartetten.

Vid biljettköp har du möjlighet att välja konsert + CD. Då får du skivan/skivorna levererade vid konserttillfället, signerade av Kent.

Egentligen borde det vara ett konstnärligt självmord att ge sig på Elvis, framför allt om man varken låter eller ser ut som Elvis, säger Kent Wennman, som är konstnärlig ledare för konceptet. Men med passion, humor och en stor portion självdistans kan man komma långt vilket bevisas av att konserterna nu besökts av över 50 000 pers. Det är fler än Kent själv som gärna ser Elvis hyllas utan de sparkdräkter, peruker och annan patetik som ofta genomsyrar en Elvishyllning. Här handlar det om musiken, inget annat!

 

OM PARKSNÄCKAN

Parksnäckan är en kommunal frilufts- och gästspelsscen som kulturnämnden ansvarar för. På uppdrag av kulturnämnden driver KLBR Live Entertainment AB sommarscenen med program för både vuxna och barn. I uppdraget ingår både att hyra ut scenen till intresserade föreningar och arrangörer och att arrangera egna program för att erbjuda ett brett sommarprogram som intresserar många olika människor.

KONTAKTA OSS

Adress:
KLBR Live Entertainment AB
BOX 1905
751 49 Uppsala

E-postadress:
info@klbrlive.com

 

Programmet presenteras i samarbete med KLBR Live, Candyrock, WDFA, Kulturrådet och Uppsala Kommun.

Cookie policy

SOCIALA MEDIER

 

Share This
X