Sven-Bertil Taube

Söndag 28 juli, kl 19.00

KÖP BILJETT

Parksnäckan presenterar stolt Sven-Bertil Taube den 28 juli.

Spelplats: Parksnäckan
Datum: 28 juli 2019
Biljettpris Förköp: 320 + service
Insläpp Förköp: kl 18:15
Insläpp Övriga: kl 18:45

Efter utsåld vinter- och vårturné och på publikens begäran så ger Sven-Bertil Taube tillsammans med pianisten Peter Nordahl en exklusiv sommarkonsert.

Sven-Bertil Taube har en lång karriär bakom sig som vissångare, skådespelare och underhållare av rang. Redan en obestridd del av svensk kultur breddade han vid 80 års ålder sin publik på nytt. Efter nya album, som det Grammisbelönade Hommage (2014), samt hans medverkan i det populära TV-programmet Så Mycket Bättre och gästspel på Håkan Hellströms Ullevi-konserter fick en helt ny generation upp ögonen för Sven-Bertil Taubes musikskatt.

Under 2017 släpptes albumet Så länge skutan kan gå med Evert Taubes visor som följdes upp med utsålda konserter på Göteborgsoperan och Dramaten i Stockholm samt turné i hela landet. Hösten 2018 kom Så Länge skutan kan gå, vol. 2 som även det blev en kärleksfull och poetisk hyllning till Everts sånger med nya inspelningar av tex Sjösalavår, Fritiof Anderssons paradmarsch och Änglamark. Samarbetet med arrangören Peter Nordahl som inleddes 2014 har lett till hela 4 album och ett hundratal konserter. I sommar får vi ytterligare en chans att se prov på deras fantastiska samspel i sin intimaste form då Sven-Bertil ackompanjeras av Peter på piano i ett antal exklusiva konserter.

I mars 2018 gjorde Sven-Bertil också en fantastiskt hyllad återkomst som skådepelare på Dramaten i pjäsen Påklädaren av Ronald Harwood tillsammans med Krister Henriksson.

Framträdanden av Sven-Bertil Taube

augusti

25aug19:00Miriam Aïda  -Loving The Alien- tolkar David BowieSpektakulärt möte med Bowie på -Loving the Alien-19:00

30aug19:00Gustaf & Viktor Norén med Floda SpelmänFröding kombinerat med inslag av Mando Diao, Sugarplum Fairy och State Of Sound19:00

31aug17:30Uppsala Indie FestivalFramträdanden av SIDE EFFECTS, KARAKOU, JO’ & ELIAH, EYES EYES17:30

september

Inga evenemang

oktober

Inga evenemang

november

Inga evenemang

OM PARKSNÄCKAN

Parksnäckan är en kommunal frilufts- och gästspelsscen som kulturnämnden ansvarar för. På uppdrag av kulturnämnden driver Parknöje i Uppsala AB sommarscenen med program för både vuxna och barn. I uppdraget ingår både att hyra ut scenen till intresserade föreningar och arrangörer och att arrangera egna program för att erbjuda ett brett sommarprogram som intresserar många olika människor.

 

KONTAKTA OSS

Adress:
Parknöje i Uppsala AB
Eklundshovsvägen 1G
752 37 UPPSALA

Telefonnummer:
018 - 10 00 55

E-postadress:
josef@brink-berger.se

 

SOCIALA MEDIER

 

Share This
X