En kväll med cornelis vreeswijk

Med jenny almsenius, Cosmetisk heesvijk & liondub

onsdag 19 juni, kl 19.30

KÖP BILJETT

Förra årets Cornelis-kväll var en så fantastisk succékväll att vi i år upprepar konceptet, denna gång med 3 nya artister.

Jenny Almsenius

Sångerskan och munspelerskan Jenny Almsenius har turnerat flitigt de senaste åren och sjungit sig rakt in i publikens hjärtan – både med egna låtar och tolkningar av andras sånger.
Hon har gett ut två album och hyllas för sin starka scennärvaro, sin röst, och förmåga att trollbinda publiken.
Jenny började sin karriär 2006 med att turnera runt i Sverige med husguden Cornelis Vreeswijks blues och visor. Det visade sig vara ett vinnande koncept. Sedan dess har hon uppträtt på Cornelisdagen i Stockholm flera gånger och 2018 mottog hon Cornelissällskapets nyinstiftade skrivarpris.
Med sig i Parksnäckan har Jenny gitarristen Richard Krantz och pianisten John van Leer.

Cosmetisk Heesvijk

Cosmetisk Heesvijk är Göteborgsduon som på ett helt unikt vis tolkar Cornelis Vreeswijk. Förutom tolkningar av Cornelis låtar tonsätter de även dennes mindre kända poesi. Genom att blanda genrer och sound hittar duon nya ingångar i Cornelis låtar och får fram nyanser och budskap i hans texter som kanske inte fanns är tidigare. Förhoppningen är att agera bro mellan inbitna Cornelis-fantaster och dem som ännu inte upptäckt Cornelis Vreeswijk – och att göra Vreeswijk så berörande det bara går!

Liondub

Uppe i Gävle/Sandviken finns ett månghövdat gäng musikanter som enats i baktakten. Det har dom gjort i över 20 år. Så, samspelta är bara förnamnet. LionDubs musik är en skön blandning av Roots Reggae (UK style) och Lovers Rock. Bandet är känt för sin spelglädje och professionalism vid deras liveframträdanden men också för sitt tighta sound och en blåssektion av världsklass.
Och inte bara det – dom har dessutom den goda smaken att tolka Cornelis Vreeswijk. Det hela började för några år sedan då Cornelis Vreeswijk sällskapet i Stockholm frågade LionDub om de kunde tänka sig att tolka några låtar ur Cornelis låtskatt. Efter tre bejublade och kritikerrosade spelningar vid Cornelis-dagen på Mosebacke och på Rival i Stockholm de senaste somrarna har bandet spelat in ett album med sina tolkningar. Skivan spelades in 2017, analogt,  i legendariska Rub-a-dub-studion på Söder i Stockholm.

Ja, som ni ser blir det här en helkväll att minnas!

Spelplats: Parksnäckan
Datum och tid: Ons 19 juni, kl 19.30
Biljettpris Förköp Vuxen: 150 kr + service
Biljettpris Förköp Barn: 75 kr + service
Insläpp Förköp: kl 18.15
Insläpp Övriga: kl 18.45

 

januari

Inga evenemang

februari

Inga evenemang

mars

Inga evenemang

april

30apr15:00WatainEve of the Valborg Mass15:00

OM PARKSNÄCKAN

Parksnäckan är en kommunal frilufts- och gästspelsscen som kulturnämnden ansvarar för. På uppdrag av kulturnämnden driver Parknöje i Uppsala AB sommarscenen med program för både vuxna och barn. I uppdraget ingår både att hyra ut scenen till intresserade föreningar och arrangörer och att arrangera egna program för att erbjuda ett brett sommarprogram som intresserar många olika människor.

KONTAKTA OSS

Adress:
Parknöje i Uppsala AB
Eklundshovsvägen 1G
752 37 UPPSALA

Telefonnummer:
018 - 10 00 55

E-postadress:
fredrik@brink-berger.se

 

 

SOCIALA MEDIER

 

Share This
X