Barnens parkscen

 

Sommaren 2019 är det fri entré på alla barnprogram på Barnens Parkscen, Parksnäckan i Uppsala Stadsträdgård.

Det blir flera barnprogram under sommaren då vi bjuder in er till hejdundrande barnprogram på Parksnäckan. I år gästas scenen av Pettson & Findus, Sångpiraterna, Kråkan Ågren, Samba São Miguel & Delirio och sist men inte minst fyller Pelle Svanslös 80 år! Välkomna till Barnens Parkscen!

Fri entré sker med generöst stöd av våra huvudvärdar HSB Uppsala och Uppsalahem. Barnprogrammen stöds också av Musik i Uppland och Kulturnämnden i Uppsala Kommun.

Pettson & Findus

Onsdag 26 juni kl 14.00

De tar publiken med storm genom många av de populära figurernas roligaste påhitt: när de tältar, sätter köttbullar, skrämmer räv och försöker baka pannkakstårta. Och publiken får vara med och sjunga mest hela tiden.

Medverkande:
Sven Hedman och Fanny Wistrand.

FRI ENTRÉ

Sångpiraterna

onsdag 3 juli kl 14.00

I detta varma och glada musikprogram får barnen följa med sångpiraterna Ako och Grosse som med hjälp av sånger, rörelser och instrument besöker olika länder. Varje resa har sina nya toner. Och barnen får både lyssna och sjunga med!

Medverkande:
Anna-Karin ”ako” Nytell Oldeberg och Grosse Grotherus.

FRI ENTRÉ

BARNVISOR OM MAMMA MU, KRÅKOR OCH ANDRA DJUR MED
ANDERS & OLLE

onsdag 10 juli kl 14.00

Barnvisor om Mamma Mu, Kråkor och andra djur med Anders & Olle
Anders Ågren är personen som är rösten till Kråkan i Mamma Mu & Kråkan och han har sedan dess skrivit en mängder med låtar som är lätta att göra rörelser och sjunga med till. Anders är ständigt aktuell med barnföreställningar, men denna gång med en gitarr på magen och en trummis vid namn Olle som är hans sidekick.
– Vi kommer att sjunga några sånger från mamma mu-låtar, några finurliga låtar, några låtar du kommer nynna på i flera dagar efter detta.

Medverkande:
Anders Ågren och Olle Tjern.

FRI ENTRÉ

Samba São Miguel & Delirio

onsdag 17 juli kl 14.00

Samba São Miguel & Delirio do Samba tar plats på Parksnäckans scen – med heta sambarytmer bjuder de Uppsalas yngsta upp till dans och karneval i Stadsträdgården!
På onsdag den 17:e juli tar Uppsala-baserade slagverksorkestern Samba São Miguel och dansgruppen Delirio do Samba plats på Parksnäckans scen i Stadsträdgården för att låta de yngsta besökarna testa att både spela och dansa samba.

São Miguel & Delirio är ett gäng energiska trumslagare och dansare som framför medryckande rytmer från Brasilien! De uppträder regelbundet på festliga tillställningar och karnevaler både i Sverige och utomlands.

Medverkande:
São Miguel & Delirio.

FRI ENTRÉ

Pelle Svanslös fyller år!

LÖRdag 27 juli kl 14.00 & 18.00

Vet ni vad? Jag fyller 80 år! När en katt fyller 80 så innebär det ett STORT kalas! Och jag vill gärna bjuda in er alla. Boka in den 27 juli i kalendern, för då blir det storslaget! Teater, godisutställning, fiskedamm, ansiktsmålning, pysselstuga och självklart är jag och Maja på plats.

Öppet 13–19.
Teaterföreställning ”Pelle Svanslös fyller år” – kl 14 och kl 18.
Fri entré! Välkommen!

Medverkande:
Anna-Karin ”ako” Oldeberg, Mats Tielman Lindberg, Michael Näslund, Anders ”Grosse” Grotherus och Anders Bromander.

Arrangeras av Parknöje AB och Kulturhjältarna Ek. För.
Huvudvärdar HSB Uppsala och Uppsalahem AB
Stöds av Uppsala Kommun, Världsklass Uppsala, Musik i Uppland, Bonniers, Sagogränd AB

FRI ENTRÉ

november

Inga evenemang

december

Inga evenemang

januari

Inga evenemang

februari

Inga evenemang

OM PARKSNÄCKAN

Parksnäckan är en kommunal frilufts- och gästspelsscen som kulturnämnden ansvarar för. På uppdrag av kulturnämnden driver Parknöje i Uppsala AB sommarscenen med program för både vuxna och barn. I uppdraget ingår både att hyra ut scenen till intresserade föreningar och arrangörer och att arrangera egna program för att erbjuda ett brett sommarprogram som intresserar många olika människor.

 

 

KONTAKTA OSS

Adress:
Parknöje i Uppsala AB
Eklundshovsvägen 1G
752 37 UPPSALA

Telefonnummer:
018 - 10 00 55

E-postadress:
fredrik@brink-berger.se

 

 

SOCIALA MEDIER

 

Share This
X