Barnens parkscen

 

Sommaren 2018 är det fri entré på alla barnprogram på Barnens Parkscen, Parksnäckan i Uppsala Stadsträdgård.

Under sex onsdagar och torsdagar under sommaren bjuder vi er till hejdundrande barnprogram på Parksnäckan. I år gästas scenen av bland annat Pettson & Findus och Sångpiraterna! Välkomna till Barnens Parkscen!

Fri entré sker med generöst stöd av vår huvudvärd HSB Uppsala. Barnprogrammen stöds också av Musik i Uppland och Kulturnämnden.

Pettson & Findus

Onsdag 27 juni, kl 14.00

De tar publiken med storm genom många av de populära figurernas roligaste påhitt: när de tältar, sätter köttbullar, skrämmer räv och försöker baka pannkakstårta. Och publiken får vara med och sjunga mest hela tiden.

Medverkande:
Sven Hedman och Fanny Wistrand.

FRI ENTRÉ

Sångpiraterna

Onsdag 4 juli, kl 14.00

I detta varma och glada musikprogram får barnen följa med sångpiraterna Ako och Grosse som med hjälp av sånger, rörelser och instrument besöker olika länder. Varje resa har sina nya toner. Och barnen får både lyssna och sjunga med!

Medverkande:
Anna-Karin ”ako” Nytell Oldeberg och Grosse Grotherus.

FRI ENTRÉ

Varför är mamman arg?

Torsdag 12 juli, kl 14.00

Där går en mamma och är arg. Varför är hon arg? undrar Alvdis och Hamsa. Har hennes barn tjatat för mycket? Eller har hon tappat något? Kanske är hon bara trött? Eller så gick hennes tv sönder precis när det blev mål?
Varför är mamman arg? är en rolig och lekfull föreställning om förmågan att med fantasi och empati förstå oss själva och andra. Vad finns det för anledning till ilska? Och vad är ok att göra när en är arg? Föreställningen bygger på boken med samma namn utgiven av OLIKA förlag, skriven av Kristina Murray Brodin och illustrerad av Bettina Johansson. Boken ges ut våren 2018 och är en fristående uppföljare av Varför gråter pappan? som Bananteatern turnerar med sedan 2016.

Medverkande: Melody Sheikh & Klara Bendz
Regi: Björn Dahlman
Producent: Emma Löfström
Scenograf: Tora Kirchmeier

Mer info om Bananteatern:
www.bananteatern.se

FRI ENTRÉ

skapa musik tillsammans 

Onsdag 18 juli, kl 14.00

ALLT KAN BLI ETT INSTRUMENT!

Vi skapar musik tillsammans under ledning av våra brasilianska världsmusiker från Hermeto Pascoal Group. En lekfull musikverkstad med rytmer inspirerade av den brasilianska musiken. Allt kan bli ett instrument! Ta med något att spela på!
För barn mellan 5-13 år. Arrangeras i samarbete med Uppsala Internationella Gitarrfestival.

FRI ENTRÉ

Marhaba hej

Torsdag 26 juli, kl 14.00

När Gabbe en dag får en ny granne, Nadin, blir det inte riktigt som han tänkt sig. Nadin är helt annorlunda än han själv; pratar högt på ett främmande språk och vill trumma och ha fest när det är läggdags i huset. Kan man vara vänner även om man är olika? Är det möjligt att vara lika fast man ser olika ut? Hur gör man för att vara vänner och trivas tillsammans men samtidigt ha respekt för att alla är olika?
Mellanöstern presenteras genom instrumenten daf från Iran, saz från Turkiet och oud från Irak. Med musik och sång berättas historien om en spirande vänskap mellan två mycket olika personer.
Efter föreställningen följer ett samtal (10-15 minuter) där Nadin Al-Khalidi och Gabriel Hermansson talar med barnen om vad de sett och upplevt, om kulturkrockar och om hur man kan göra för att ha respekt för att alla faktiskt är olika.

Medverkande:
Nadin Al-khalidi, sång, saz, daf
Gabriel Hermansson, sång, gitarr, oud.

Mer information:
http://marhabahej.blogspot.se/

FRI ENTRÉ

En musikalisk resa med Awake LOVE Orchestra

Torsdag 2 augusti, kl 14.00

Awake LOVE Orchestra’s familjeföreställning tar utgångspunkt i svenska folk och barnsånger som blandas friskt med rytmer och melodier från hela världen. Varje sång tar oss med på en resa genom olika länder och berättar om spännande upptäckter, språk och kulturer. Vi tar de unga och deras familjer med på rörande, tokiga och spännande upplevelser som bandmedlemmarna själva har varit med om under åratal av turnerande, och förankrar våra låtval i kärleken till just musiken – men också till människorna som lärde oss sångerna och de kulturer vi har haft möjlighet att möta genom våra resor.

Vi presenterar instrumenten vi använder på ett engagerande och roligt sätt, och demonstrerar hur de används i sångerna. Vi lär ut body perkussion till publiken som integreras i sångerna. Som backdrop har vi en världskarta och engagerar publiken genom att fästa hjärtan på de länder vi tar oss genom under konserten.

Mer information:
www.awakeprojects.com

FRI ENTRÉ

januari

Inga evenemang

februari

Inga evenemang

mars

Inga evenemang

april

Inga evenemang

OM PARKSNÄCKAN

Parksnäckan är en kommunal frilufts- och gästspelsscen som kulturnämnden ansvarar för. På uppdrag av kulturnämnden driver Parknöje i Uppsala AB sommarscenen med program för både vuxna och barn. I uppdraget ingår både att hyra ut scenen till intresserade föreningar och arrangörer och att arrangera egna program för att erbjuda ett brett sommarprogram som intresserar många olika människor. 

KONTAKTA OSS

Adress:
Parknöje i Uppsala AB
Hågavägen 188
752 63 UPPSALA

Telefonnummer:
018-711 411

E-postadress:
sommar@parksnackan.se

SOCIALA MEDIER

 

Share This
X